Zakelijk verder dan de
Open Coffee bijeenkomst

Lets Talk Business !!!

Een logisch vervolg op de succesvolle OCV

Voor wie bedoeld?
Voor iedere ondernemer die het wiel niet opnieuw wil uitvinden, en aan zijn business wel een succesvolle draai wil geven! Binnen onze community zit enorm veel informatie die je als ondernemer in staat stelt beslisingen sneller en beter te nemen. Zoals al vaker in de interviews aan bod is gekomen: een grote valkuil is alles zelf willen doen ...

Wat is het?
Tijd voor diepgaande zakelijke gesprekken is er tijdens een OCV eigenlijk niet. Items waar ondernemers echt mee stoeien komen niet aan bod. Daar gaan we verandering in brengen. Los van de Open Coffee gaan we besloten bijeenkomsten organiseren voor 6-8 ondernemers. Binnen deze groep, bespreken we zaken in de diepte. Op een plek waar iedereen rust ervaart. Daar komen de casussen aan bod die de ondernemers als puzzel ervaren. Onder leiding van een ondernemer met een berg ervaring. Met die ervaring en inzichten van de mede-ondernemers werken we aan het oplossen van de puzzel. Het uiteindelijke doel van de bijeenkomst is (in)zicht te krijgen over de te volgen route naar de oplossing die het dichtst bij de ondernemer ligt.

Stukje historie
Bij het opzetten van een onderneming komen allerlei ondernemersvraagstukken op het pad. Als je verschillende bedrijven opzet krijg je steeds weer nieuwe vraagstukken voorgeschoteld. In al die processen kon ik met een gerust hart terugvallen op een groep ondernemers die ook met deze of soortgelijke problematiek stoeiden. Een projectontwikkelaar, een reder, een warehouseman, een jurist en een farmaceut. Wat wij deden was, in mijn optiek, de ultieme oplossing. We vlogen naar een van de tweede huizen in het buitenland en bleven daar een lang weekend. 's Avonds uitgaan, 's middags aan het strand en 's ochtends bij het ontbijt, figuurlijk, met de billen bloot. Fantastische sessies. Confronterend en uiterst waardevol. ‘Dit mogen we nooit verliezen’ was een gevleugelde uitspraak.

Hoe gaan we ¨Let's talk business !!!¨ doen
We blijven, voorlopig, in Nederland. In een gehuurde vergaderlocatie op een daarvoor geschikte plek komen we bij elkaar. Het begint met het proces doorgronden en vertrouwen kweken door elkaar te leren kennen. Successen bespreken en de weg waartoe deze geleid hebben. Gaandeweg komen we dan steeds dichter to-the-point. De een is daar sneller in dan de ander en dat is prima. Er is er altijd een die van start gaat met waar het echt om gaat; tijdens de sessie zoveel informatie oppikken zodat een struikelblok steeds verder krimpt.

 Spelregels
Het betreft een periode van 6 maanden. Elke maand 1 sessie, dus totaal 6 sessies. Het allerbelangrijkste zijn inzet en commitment. Inzet is nooit een probleem. Commitment is echter key. Het is de bedoeling vertrouwen te kweken en daar is betrokkenheid voor nodig. Niet aanwezig zijn kan dus eigenlijk niet. Dat kan het proces enorm verstoren. Van deelnemers verwachten we dat ze de 6 ochtenden in hun agenda vastzetten. Het succes hangt hier sterk van af.

Daarnaast werken we via een beproefd stramien. Dat leggen we vooraf duidelijk uit. Komt erop neer dat iedereen zich behaaglijk moet, blijven, voelen. Vaak blijkt het zo goed te klikken dat deelnemers de contacten na de sessies voortzetten.

Levenswijsheid
Bedenk; heb je geen tijd om tijd vrij te maken, dan is het tijd om tijd vrij te maken!

 Voor aanmelding klik hier.

Datum:

Start weer in 2024

Locatie:

Op een bij uitstek geschike locatie.

Tijd:

In 2024 na afstemming